Behandelingen

Bij Medisch Pedicure Anneke begint een eerste behandeling met een gedegen anamnese (vraaggesprek over relevante bijzonderheden) en een voet- en nagelonderzoek.

Alle aandoeningen worden ingetekend op een persoonlijke behandelkaart. De behandelkaart wordt bij iedere volgende behandeling geraadpleegd en bijgewerkt. Er worden foto’s en blauwdrukken van uw voeten gemaakt. De voeten en de schoenen worden opgemeten en besproken. Aansluitend worden uw voeten uitstekend verzorgd. Dit gebeurt hygiënisch, vakkundig en pijnloos.


Ook kunnen de bloedvaten worden aangetast. Als het gevoel ontbreekt, voelt men geen pijn waardoor wondjes onopgemerkt kunnen blijven. Dit kan tot ernstige complicaties leiden.
De medisch pedicure zal d.m.v. testen beoordelen of er wellicht sprake is van een vergroot risico.

In sommige gevallen zal besloten worden om de cliënt eerst door te sturen naar de huisarts of de podotherapeut, alvorens tot behandeling over te gaan. 
Het is dus belangrijk om de voeten regelmatig door een medisch pedicure te laten behandelen. Ook krijgt u advies mee over het verzorgen van uw voeten en indien nodig, schoenadvies.
Gezonde voeten leidt tot een betere mobiliteit. En betere mobiliteit leidt tot een beter leven, minder complicaties en minder medicatie. 
Deze behandeling wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar ook vanuit de basisverzekering.


Medisch Pedicure Anneke is rolstoel toegankelijk. 
Ook zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van: verlamde-, spastische- en risico voeten.


Ingroeiende nagels zijn pijnlijk. Ze drukken in de huid en zorgen voor veel ongemak. Een ingroeiende nagel kan ontstaan door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, te strakke kousen /sokken of door de aangeboren nagelvorm. Bij een tijdige behandeling kan veel leed voorkomen worden.

Als een ingroeiende nagel niet op de reguliere manier te verhelpen is, kan er bij Medisch Pedicure Anneke een nagelbeugel geplaatst worden. Door de nagelbeugel wordt de nagel begeleid in de groei zodat de nagel niet meer ingroeit.


De stand van de voet in de schoen kan een oorzaak zijn van voetklachten. Als er klachten ontstaan bestaan er veel mogelijkheden om verlichting te geven. Een orthese is een van de mogelijkheden om die ontstane teenklachten te ontlasten.

Een orthese wordt op maat van uw voet gemaakt en kan verlichting geven bijvoorbeeld bij een likdoorn tussen de tenen of op de tenen.
Een orthese voor drukontlasting kan en mag een medisch pedicure maken. Een corrigerende orthese is het werk van een podotherapeut.


De  gelnagel  is niet alleen een cosmetische verfraaiing, maar kan ook in de volgende gevallen worden toegepast: bij een schimmelnagel, een vervormde nagelplaat en wanneer een nagel gescheurd of gedeeltelijk afgebroken is.
Er kan ook een gelnagel aangebracht worden wanneer de nagel behoefte heeft aan versterking omdat de nagel te kort, te broos of te dun is.